LASIKUIDUT

Tietoa kuidusta

Saunavalaistuksessa käytettävä kuitu on pääasiassa lasikuitua, johtuen sen erinomaisesta valonjohtokyvystä kovissakin lämpötiloissa. Lasikuitu muodostuu ohuista hiuksien paksuisista ( 0.05 mm:n ) lasisäikeistä, jotka vedetään koneellisesti lasimassasta. Esim. aktiivihalkaisijaltaan 3 mm:n kuidussa on 3200 säiettä. Tämän vuoksi kuitu on taipuisaa ja helposti käsiteltävää. Käyttämämme lasikuidun lämmönsietokyky on +160 ºC. Lasikuidut eivät vanhene muovikuidun tavoin, siksi ne soveltuvat laajasti ulko- sekä sisäkäyttöön eikä valaistuksen suunnittelussa tarvitse ottaa huomioon iän tuomaa valon alenemaa.

Käyttämällämme lasikuidulla on alhainen valon hävikki; 130 dB/Km (näkyvä valo). Lasikuidut ovat päällystetty mustalla, pehmeällä MEGOLON -kuorella, joka mahdollistaa kuidun optimaalisen joustavuuden, tarjoaa kuidulle erinomaisen suojan ja minimoi valohävikin. Kuidut yhdistävä yhteinen pääte on muotoutua ja puristettua alumiinia. Kuidut päätetään erikseen joko puristetulla tai koneistetulla messinkipäätteellä. Kuidut liitetään yhteen käyttämällä erikois- hartsia, jolla on korkea lämmönsietokyky (250 ºC). Yhteinen pääte ja kuitujen päätteet ovat kiillotettu tähän erikseen soveltuvan instrumentein, jotka takaavat maksimaalisen valonjohtokyvyn.

EDUT

Mahdollistaa parhaan mahdollisen valaisutuloksen vahingoittamatta kuitenkaan valaistuja kohteita ja pintoja. FIBERAN optiset kuidut mahdollistavat korkeatasoisen valaistuksen jopa rajoitettuihin ja ahtaisiin tiloihin, joissa perinteinen valaisuratkaisu voi aiheuttaa suuria ongelmia esim. kohteen haalistumisena ja valaisun turvallisuutena. Seuraavassa muutamia esimerkkejä kuidun käyttömahdollisuuksista: taulujen valaisu, korut/jalokivet, taideteokset, historialliset/arkeologiset löydöt, keräilijöiden yksityiskokoelmat, antiikki, myyntipöydät, sisustukselliset yksityiskohdat jne. Valokuitua voidaan käyttää missä tahansa tunnelmallisessa valaistuksessa tai jopa veden alla.

Kuitu ei johda lämpöä, sähköä, infrapunasäteitä eikä ultraviolettisäteilyä ja sillä on erinomainen valon- ja värinjohtokyky. Kuitu voi olla suorassa kontaktissa veden, kaasujen ja helposti syttyvien materiaalien kanssa. Johtuen vain yhdestä käytettävästä pitkäikäisestä lampusta, kuidulla on alhaiset asennus- ja huoltokustannukset. Se on helppo kuljettaa ja asentaa.Yhteystiedot
Päävalikkoon